Задъхано от бързане,
от лято и море,
днес слънцето сред клоните
опита да се спре.
Листата го затулиха,
зашушнаха от страст.
И радостно припламнаха
под неговата власт.
Във жълто и оранжево,
и в охра, и в кармин,
със цвят на юнски плажове
и с нежност на рубин
Горещо беше слънцето,
проблесна над света.
Под булото на залеза,
разцъфна есента.
© Йорданка Господинова Todos los derechos reservados