Есен- 3
В умиращата топлина на есенната вечер
замислен лист подгони ме внезапно,
а Третата орисница обрече
душата ми на битие превратно...
... И, макар че поначало същността му
се бунтува,
човекът примирен е в своите недъзи
(или поне умело се преструва),
но упокой във тленността им търси...
... че не върви с паничка да застанеш
на някой подлудял от хора ъгъл:
да просиш радост...
... Господи, такава,
с каквато някога
и някого си лъгъл!...
Коста Качев,
Есента
© Коста Качев Todos los derechos reservados
Привет, Коста!