19 нояб. 2014 г., 10:27

Есен- 3 

  Поэзия » Другая
351 0 2

Есен- 3

 

В умиращата топлина на есенната вечер

замислен лист подгони ме внезапно,

а Третата орисница обрече

душата ми на битие превратно...

 

... И, макар че поначало същността му

се бунтува,

човекът примирен е в своите недъзи

(или поне умело се преструва),

но упокой във тленността им търси...

 

... че не върви с паничка да застанеш

на някой подлудял от хора ъгъл:

да просиш радост...

... Господи, такава,

с каквато някога

и някого си лъгъл!...

 

Коста Качев,

Есента

© Коста Качев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??