2 oct 2014, 10:03

Есен в Албена 

  Poesía » Otra
329 0 2

Закъснява ли зимата
или просто не идва?
Само сянка от облак се стеле

 

и дъждовните капки
се отронват унило
във морето, сърдити разпенено.

 

Леденее водата 
във басейна на двора.
Закъсняло е лятното случване.

 

Някой май е проспал
дълъг списък от гости
и съдбовната среща пропуснал е.

 

Закъснява ли есента,
точно следвайки лятото?
Едри мрачни хотели пробиват

 

на Албена небето.
По алеята - вятър.
Единични търговци прибират

 

неизкупена стока.
Закъснява ли любовта
или вече, уви, си е тръгнала?

 

Ромоли във чадърите
тихо, тихо дъждът
и единствено той ме прегърна.

© Павлина Гатева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??