24 oct 2014, 16:43

Есен във Велико Търново... 

  Poesía » Del paisaje
418 0 2

 

 

Есен във Велико Търново...

 

Град ли е?... Или- икона?...

И истина, или поверие,

но той виси пред нас на склона

сега- във есенна Мистерия

 

извайвана от ветровете

с първичен усет към прекрасното,

от който даже и небето

навярно толкова е ясно!...

 

Подобно на делирна фреска

в безбожен храм и тук, желаното

събрал е с кривата гротеска

на другото, на- изживяното...

 

... А ние девствено-порочни

от хубостта му сме замаяни,

понесли своя дар оброчен

пред зеленикавите камъни

 

на Вечността, за да измолим:

за любовта си късна правото

над тия есенни сезони

и чувствата им неподправени!...

 

Коста Качев,

В.Търново

© Коста Качев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??