26 oct 2016, 7:52

Есенен вятър 

  Poesía » Filosófica
999 0 1

Есенен вятър постоянно размества пъстро, шарено, пъзелно лего,

разсъбличайки бавно, еротично дървета и храсти

чак до първия сняг.

Есенен вятър сътворява красота хей така на шега

многогодишно,

та нали всеки път по природни закони

след прераждане, след възход следва спад

помъдрял и натрупал с годините опит,

е... за някой горчив, но за всички богат.

Съзерцавам тази бързо меняща своя вид

многоцветна палитра,

през очите душата ми пълни се с радост, с надежда

без страх!

Странна радост, макар романтична -

сътворена от смърт на листа

и от техния пад!

 

© Иван Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??