5 oct 2007, 12:08

ЕСЕННА ЦАРИЦА 

  Poesía
783 0 21

 

ЕСЕННА ЦАРИЦА



Отключи своята хазна
с обилна щедрост есента.
Поднесе свеж любовен плод,
реколта със добър живот.


Облечена в златист нюанс,
измести лятото със реверанс.
А в погледа и на светица,
проблесна гордост на царица.


Забули слънцето в мъгла
и в миг небето притъмня.
А облаците, в дрипи сиви,
заплакаха с очи сълзливи.


Листа, цветя, треви нашари,
но със слана жестоко ги попари.
Погреба ги във стил хербарий
ведно: красиви, млади, стари.


На вятъра пък заповяда
да поднесе в гората изненада:
да съблече дърветата тотално
и да оголи клоните прощално.


От летни екстри ни лиши,
но занапред ни разреши:
да вдигнем винени наздравици
и срещнем веселите празници!


МАГИ

 

© Магдалена Рашева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??