ЕСЕННА ИДИЛИЯ
Студено време, вън вали,
на топло всеки си стои.
Туршия да си сложим и луканка,
защо да не направим си седянка?
Червено вино, свинско с праз
и ето каним ви при нас.
Ракийка отлежала някой ще извади
и пак ще се почувстваме ний млади,
а киселото зеле, що е във бидона,
ооо, то ще съблазни и Марадона.
Салата чудна с него става,
а пък е лесна нейната направа.
Чушлета люти от буркана
похапваме и весело ни стана,
и баница, в тавата завъртяна,
това е вкусотия, спор да няма.
Наред е чудният сладкиш,
рецептата му идва от Париж,
за него всеки би ни завидял,
такава вкусотия никой не е ял.
Със сирена подбрани, френски,
ще спреме клюките махленски,
кафе със мляко или билков чай,
накрая идват като обичай.
Със сладки приказки и песни
ще бъдат вечеринките чудесни.
Но за раздяла времето настана,
че до закуска малко ни остана.
14.10.2010 г.
© Миро Todos los derechos reservados