14.01.2011 г., 14:33 ч.

Есенна идилия 

  Поезия » Хумористична
483 0 0

ЕСЕННА  ИДИЛИЯ


Студено време, вън вали,

на топло всеки си стои.

Туршия да си сложим и луканка,

защо да не направим си седянка?

Червено вино, свинско с праз

и ето каним ви при нас.

Ракийка отлежала някой ще извади

и пак ще се почувстваме ний млади,

а киселото зеле, що е във бидона,

ооо, то ще съблазни и Марадона.

Салата чудна с него става,

а пък е лесна нейната направа.

Чушлета люти от буркана

похапваме и весело ни стана,

и баница, в тавата завъртяна,

това е вкусотия, спор да няма.

Наред е чудният сладкиш,

рецептата му идва от Париж,

за него всеки би ни завидял,

такава вкусотия никой не е ял.

Със сирена подбрани, френски,

ще спреме клюките махленски,

кафе със мляко или билков чай,

накрая идват като обичай.

Със сладки приказки и песни

ще бъдат вечеринките чудесни.

Но за раздяла времето настана,

че до закуска малко ни остана.

 

14.10.2010 г.

 

© Миро Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??