12 abr 2009, 20:33

Есенна обич 

  Poesía
889 0 22

 

Толкова трудна е тази есенна обич,

когато снегът дошъл е пред прага.

Всяко късно есенно цвете е горест

и тъга, която тихо в очите пробягва.

 

Пожълтялата шума бавно повяхва,

остарява със всяка пейка във парка.

В циганско слънце когато повярваш,

всеки негов лъч е надежда за малко.

 

Толкова трудна е тази есенна обич,

когато изцежда дъжда във улуците.

Всичко, което във нея си вложил,

е един последен полет на птицата.

 

Небето тогава колко много очаква,

да го погалят с разперени, бели крила.

Повярваш ли последно в неугасване,

много дълго в теб ще изгаря свещта.

 

Толкова трудна е тази есенна обич,

когато вятърът е единствена прошка.

Това, което в края трябва да можеш -

завинаги в сърцето си да я залостиш.

© Ани Монева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??