3. Носталгия
Днес пристигаш, есен мила,
но защо не си щастлива?
С вятъра студен от Рила
слезе тъжна и мъглива.
И сълзици дребни рониш,
от тъгата и болежки.
Спомените светли гониш -
те навяват мисли тежки...
В миналото са - далече -
най-щастливите години.
Няма ги мечтите вече
по миражните градини.
Греховете си прощавах
на душата безутешна
и доскоро се надявах
пак любов дано да срещна...
11 ноември 2014
4. Дните
Дните без следа отлитат,
бавни, тихи и безлични.
Спомените плитки сплитат
във душата носталгична.
Брулиш листи пожълтели...
Днес - за други си щастлива -
ти пристигаш с нежни трели,
с песен дивна и звънлива!
12 ноември 2014
("Влюбените птици летят по две" - 5 том)
© Иванъ Митовъ Todos los derechos reservados