Няма как да бъда силна,
липсваш ли дълги години,
чувството изгаря светлината.
Сянка стройна и стабилна
пише за сън и малини,
тя ще ни разтвори в синевата.
Топва четка в мисли,
тъмни безцветни градини
и ще ни покаже тишината.
В нищо пак отишли
търсим неземни години
с танца завалял като листата
есенни и чудно леки...
© Йоана Todos los derechos reservados
Толкова е есенно и чудно!