6 ene 2023, 6:59

Ето е Новата Година 

  Poesía » Filosófica
277 0 0

Душата ми, волна птица

родена да се рее в небесата,

с химера, пошла измислица

хора приковаха към земята.

 

Преди време юнаци

оковите със слова разбиха,

с песни и разни знаци

лошото уж победиха!

 

Зарадвана душата ми полетя

волна горе в небесата

но оттам какво видя -

разменени бяха местата!

 

Водените водеха напред,

водещите след тях вървяха,

за тях бе всичко наред,

народа с обещание приспаха!

 

Душата ми хванаха с измама

пак, в кафез е навряха,

светлото бъдеще го няма,

вместо замък - за народа стряха!

 

Ето е Новата Година!

Ха дано Тя се смили,

да вкара в пътя мнозина,

душата моя да спаси!

 

© Никола Яндов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??