„Ето какво ти предлагам”
Казва Дяволът
На господина в дъното
„Можеш да пушиш
Да пиеш
Днес
Утре да си отрежеш пръстите
За да видиш
Какво е
Можеш да потъпчеш всички закони”
Повиши глас
И вдигна чашата си
Запали цигара
В това време се отваря врата
И тихо влиза в света ми
Точно навреме есента
Променя мириса и вкуса на стаята
Двамата джентълмени вече ги няма
Тичам към банята
И с препядствията пред мен
Се надбягваме
Събирам се с тях и губя
Още един ден
Набола е брадата ми
А огледалото е зацапано
Докосвам се
Ето го – малкия индиански боен белег
На лявата ми буза
Три резки още от детството ми
Успередни една на друга
Устните ми са напукани
А очите ми червени
От безсънни нощи пред компютъра
Ръцете ми треперят
Вечен махмурлук е
Състоянието, в което ще ме намерят
Утре
Сега е време да си лягам, но...
Дяволът чука
На вратата ми
И държи за ръка
Мен
Изглежда, че сме приятели
„Ето какво ти предлагам...”
06.10.2006
© Десислав Илиев Todos los derechos reservados