Oct 11, 2006, 12:22 AM

„Ето какво ти предлагам” 

  Poetry
646 0 3

„Ето какво ти предлагам”

Казва Дяволът

На господина в дъното

„Можеш да пушиш

Да пиеш

Днес

Утре да си отрежеш пръстите

За да видиш

Какво е

Можеш да потъпчеш всички закони”

Повиши глас

И вдигна чашата си

Запали цигара

 

В това време се отваря врата

И тихо влиза в света ми

Точно навреме есента

Променя мириса и вкуса на стаята

Двамата джентълмени вече ги няма

 

Тичам към банята

И с препядствията пред мен

Се надбягваме

Събирам се с тях и губя

Още един ден

 

Набола е брадата ми

А огледалото е зацапано

 

Докосвам се

Ето го – малкия индиански боен белег

На лявата ми буза

Три резки още от детството ми

Успередни една на друга

 

Устните ми са напукани

А очите ми червени

От безсънни нощи пред компютъра

 

Ръцете ми треперят

Вечен махмурлук е

Състоянието, в което ще ме намерят

Утре

 

Сега е време да си лягам, но...

 

Дяволът чука

На вратата ми

И държи за ръка

Мен

Изглежда, че сме приятели

 

„Ето какво ти предлагам...”

 

06.10.2006

© Десислав Илиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??