ЕТЮДИ
носталгично
Небе от трепкащ звезден мрак.
Земя, която стъпките поглъща.
Море. Отново съм на моя бряг,
а въздухът – отново същият.
Сънувам ли или мечтая?
Не е ли този фар мираж?
И песента ми недопяна
със мен отново е на страж.
Във нея всичко се преплита,
защото е като мечта,
която никога не пита
кого обичам и защо скърбя.
© Илзе Енчева Todos los derechos reservados
прекрасна творба...с обич, милата ми Илзе.