24 mar 2007, 17:12

EVA 

  Poesía
565 0 1
 

Аз съм Господ. Аз съм Ева.

И Исус съм – преосмислен.

И Мария съм, но не и дева.

И молитвеник съм. Неразлистен.

Аз съм грешка. И поправка.

И прошение съм. И молитва.

Аз съм зрънце в птича човка.

Гълъб бял към бряг излитвам

 

Аз съм Ева – майка първа,

мойта гръд света нахрани.

Свойта дан трудът ми кървав

Изплатил е с нечовешки рани.

Аз съм песен, недопята,

а мелодията – съвестта ми -

пренаписва я кръвта в земята

със парченца от плътта ми.

 

Аз съм Ева – блудна, вярна,

и семейна, и без име.

Аз съм чесна, и коварна,

и съм истинска. Вземи ме!

Ще наивнича и с вяра

ще изкупя свойте грешки

и, пречистена от грях, в олтара

втори път ще те създам, живот човешки!

© Надя Василева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??