Аз обичам свободата до разюзданост
и буйната страст на човешката плът,
обичам и нежната сила
на мъжкия порив
божествен, красив.
Аз обичам живота до полуда
и греховете на бунтарски души,
ние пием вино със боговете
и черпим познание
от древните жреци.
Аз обичам душата си – скитница дива
и лудия вятър на „неморални мечти”
обичам и хищното в мене,
защото съм
езичница и самодива.
*** *** ***
© Дора Трифонова Todos los derechos reservados