28 sept 2017, 19:32  

***** 

  Poesía » De amor
645 3 14

Моя мечта,

   моя съкровена

       мечта!...

Кажи ми, че

    си дошла,

че си се завърнала

      у дома!

Кажи ми, че сега

   е момента когато

ще се докоснат

       две сърца!

И тоя допир 

       ще е

   по- нежен от

 полет на славей

над цъфналите

              поля! 

По- топъл от

       лятно утро, 

по- свеж от росата

  върху листата 

        на розата! 

Моя мечта, 

    моя плаха

   мечта!...

Аз толкова дълго

        те чаках!

Аз толкова дълго

        за теб плаках!...

И ето те, застанала

        на моя праг, 

    по- чиста от

    ясен ден, 

по- красива 

         от горски

                 злак! 

Ах, моя мечта

       една дума

    е само нужна

     от твоята уста

за да превържеш

       ранената ми

              душа!

Влизай, не стой

     отвън 

             на дъжда!

Влизай на топло - 

        добре дошла

         у дома! 

© Давид Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??