20 dic 2017, 0:29  

Фердинандовият дъб / на дъба в Бот. Градина на СУ/ 

  Poesía
710 0 2

Той помни много – строен, величав,

той знае и възходи и падения,

победи и погроми, поражения,

управници с различен нрав!

Той помни бури и градушки,

войни, примирия, години изобилни

и гладни времена, порои силни,

параден грохот, екота на пушки!

Години на възход и равнодушие,

години гордост, мигове позорни !

Затуй - при вятър – нека се заслушаме:

кореспондира с нас една История!

© Момчил Манов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??