27 may 2014, 19:14

Философия на страстта 

  Poesía » De amor
1152 0 12

„В любовната аритметика

едно плюс едно е равно на две,

а две минус едно е равно на нула.

Платон

 

 

Днес за мен си единствен приятел,

аз далечната твоя химера.

Щом се търсим с теб толкоз старателно,

като улики ще се намерим.

 

Ще попиваме с жажда до атом

всеки вик от взривена вселена.

Ще сумираме страсти по Платон

и ще пламнем до лятно зелено.

 

Ще опипваме влюбени аури,

полудели утра ще ни будят.

Мен след тихия сън на рамото ти

и телесната ни амплитуда.

 

Теб направил нощта ни възможна,

сгушил пъстрия транс на зениците

и завил ме със своята кожа,

пренебрегнал доспехите рицарски.

 

По звездите (блестящ калкулатор)

с възходяща любовна триада

по докосване, звук, лъчи златни

ще пресметнем на колко сме равни...

 

 

--

© Станислава Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??