ФИЛОСОФСТВАНЕ
Аз знам, че няма ред за ходене ”отвъде”,
затуй и на опашката не се редя.
Аз лошите си мисли от мен с това пъдя
и хорските късмети, за там не следя.
Така, че и за там не виждам справедливост!
Без време си отиват млади и без ред.
Човешка кръв, без време, често се пролива
И често млади си отиват най-напред.
И често виждам някой силен юначага,
да падне покосен от удар и инфаркт,
и траура на майка му да се налага,
наместо Господ да повика някой стар...
А някога дори е още по фрапантно,
отиват си най-чакани от нас деца.
Смъртта пристига грубо, грозно, не галантно,
за цял живот почерня майчини сърца!
Не може никой и на никого да вярва...
Ни грижи майчини, ни страх, да те спаси!
А болестта по болници да те разкарва,
докато ти белеят черните коси...
Така, че тука всеки чака свойто време.
Не иска никой никого да пререди.
И с лепкав страх и мъки, чакаш да те вземат
И като за`бесен на бесилото стоиш!
03.10.2014г.Драгойново
© Христо Славов Todos los derechos reservados