1 sept 2009, 10:25

Фокстрот 

  Poesía
701 0 5

Как се смееше само! Бе така озвездена!
И щастлива. Танцуваше с мен.
Аз дори нямах този път стъпка сгрешена -
репетирал бях целия ден.

Ресторантът въздъхна - с мен се случваше чудо -
озарен от любов и мечти,
с теб танцувах, а всички ръкопляскаха лудо.
О, единствен свещен миг, поспри!

После - маса за двама, чаши, вино и свещи.
Аз шумя от любов между тях,
а сърцето ми - кратер, бълва чувства горещи,
окрилени от звънкия смях.

И узрели по пътя висяха куплети
(най-красивите два скътах си),
бях изпратил теб. Тротоарът засвети,
но звезда като укор блести.

Тежък укор, от спомен внезапно изплувал.
Боже! Пак ли? Какъв идиот!
Ти на мен си се смяла - аз танго съм танцувал,
а оркестърът свирил фокстрот.

© Бисер Бойчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??