27 sept 2014, 20:17  

Гайда 

  Poesía » Otra
825 0 2

http://www.xn--80aahfy.com/home/gajda/kaba-gajda/kaba-gajda-specialna-izrabotka

 

Дали, защото взеха му душата,

от нея да направят просто мях,

животното затворено се мята

и в музика превръща своя страх?

 

Пищи във гайдата гласът му вечно –

за скръб и радост - просто ей така -

и ние – със оголен нерв  човечност -

потропваме във ритъма с крака.

 

Нали сме българи… Но се надига

във мен внезапен яростен въпрос:

Дали, за да е чист звукът, му стига

Смъртта? И ярешката кръв и кост?

 

На тоновете тръпна в красотата,

но някъде във мислите смъди:

Старицата  е минала  с косата,

да може красота да се роди…

 

http://www.youtube.com/watch?v=SPmiDdz55vk

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Неподражаемо,силно,просто твое!
  • Добра вечер, Нина!За пъри път чета стихотворение за произхода на гайдата. Едва ли в онези кулминационни точки, при свиринето,някой се замисля, че всяка гайда е равна на един живот.
    Поздравявам те за хубавото стихотворение и нежната чуствителност
    на душата ти! Хубава вечер
Propuestas
: ??:??