От сутрин до мрак,
свирец кривокрак
с цигулката свири
по поля и баири.
От пролет до есен
реди песен след песен.
Когато зъл вятър завее
и той от глад онемее,
ходи да проси с паничка
топла, вкусна чорбичка.
Кой е той?
(Щурчо)
© Людмила Зарева Todos los derechos reservados