14.12.2007 г., 7:59 ч.

гатанка-3 

  Поезия » За деца
1574 0 9

От сутрин до мрак,

свирец кривокрак

с цигулката свири

по поля и баири.

От пролет до есен

реди песен след песен.

Когато зъл вятър завее

и той от глад онемее,

ходи да проси с паничка

топла, вкусна чорбичка.

Кой е той?

                     (Щурчо)

© Людмила Зарева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??