Гатанки
То е бързо и игриво,
с буйна грива,
вихрогонче.
Обича на воля да палува
и овес, сено и захарче
сладко хрупа.
И се казва □□□□□
-------------------------------------
Той е с мънички крачета.
И е смешен, щом изправен е
и забързано върви.
Няма си кожух дебел,
ала има си бодли,
от змии не се бои.
И дорде поглеж,
си ги хапва за закуска.
И се казва □□□□□□□
-----------------------------------
Тя е грациозна, бърза.
Кротко си пасе тревица,
нежна, плаха и добра,
с очи красиви.
И се казва тя □□□□□
---------------------------------
© Сашо Маринов Todos los derechos reservados
поздравления, Сашо!!!