Гениалността на мравката
зависи от добавката
дадена от мравуняка
без да се протака
дадена за сила
мравките сплотила,
дадена без точен план,
но от опита в годините събран.
Знае се, че всяка мравка
мотивира се с добавка,
ръчка, бута и крои
мравуняк да сътвори
следвайки централни интереси
личния си принос внесе
за обществения строй
падна в ръкопашен бой.
Няма почит, няма слава,
чака само я забрава
а обществена добавка
се полага на работна мравка.
Щом си куц, осакатял
твойта песен си изпял,
старостта е тежко бреме
няма кой да го поеме.
Затова със мравки стари
хранят мравояди
жертвани безброй
за обществения строй.
А добавката за млада сила
стара мравка е спестила.
Мравуняк тъка навеки съществува,
мравката затуй робува.
© Клажер от Килиджевци Todos los derechos reservados