Nov 13, 2020, 8:34 AM

Гениалността на мравката 

  Poetry » Humour
416 0 1

Гениалността на мравката

зависи от добавката

дадена от мравуняка

без да се протака

дадена за сила

мравките сплотила,

дадена без точен план,

но от опита в годините събран.

Знае се, че всяка мравка

мотивира се с добавка,

ръчка, бута и крои

мравуняк да сътвори

следвайки централни интереси

личния си принос внесе

за обществения строй

падна в ръкопашен бой.

Няма почит, няма слава,

 чака само я забрава

а обществена добавка

се полага на работна мравка.

Щом си куц, осакатял

твойта песен си изпял,

старостта е тежко бреме

няма кой да го поеме.

Затова със мравки стари

хранят мравояди

 жертвани безброй

за обществения строй.

А добавката за млада сила

стара мравка е спестила.

Мравуняк тъка навеки съществува,

мравката затуй робува.

© Клажер от Килиджевци All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??