8 sept 2009, 16:05

Гений 

  Poesía
408 0 0

На крачка си от лудостта, талант ли си или пък гений

и трудно хората с разбиране проникват в твоя мироглед,

изглеждаш странен с поведение и ти се надсмиват,

но по-добре - за предпочитане така, отколкото глупак.

 

Неизменно всеки се придържа към своя мозъчен сценарий,

дори физически да остарява, не може да се отклони,

изцяло програмиран от наследственост и генетичност

той трябва да играе роля, носеща му приза за  "Оскар".

 

Даденостите и отличителни заложби, които притежаваш,

се отличават по това, че в теб "Прозрението" съществува,

и трябва с пълни обороти в науката да ги използуваш и развиваш,

а не да се отчайваш, че хората не те разбират и странят от теб.

 

Ако такива индивиди, като теб, не съществуват или раждат

прогресът щеше да е в застой и пълен мрак,

и може би ний още в колиби щяхме да живеем,

набавяйки насъщния си първобитно със стрела и лък.

 

Сега от всякога ти повече стегни се и се амбицирай,

ум и мисли бързо подреди във войнишки строй

и докажи на този свят, изпълнен с хора с поглед изумен,

че кръв във вените ти, като техните, тече, но си с мисия изпратен.

 

VAK 13.05.2009

valencia

 

© Веселка Николова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??