На крачка си от лудостта, талант ли си или пък гений
и трудно хората с разбиране проникват в твоя мироглед,
изглеждаш странен с поведение и ти се надсмиват,
но по-добре - за предпочитане така, отколкото глупак.
Неизменно всеки се придържа към своя мозъчен сценарий,
дори физически да остарява, не може да се отклони,
изцяло програмиран от наследственост и генетичност
той трябва да играе роля, носеща му приза за "Оскар".
Даденостите и отличителни заложби, които притежаваш,
се отличават по това, че в теб "Прозрението" съществува,
и трябва с пълни обороти в науката да ги използуваш и развиваш,
а не да се отчайваш, че хората не те разбират и странят от теб.
Ако такива индивиди, като теб, не съществуват или раждат
прогресът щеше да е в застой и пълен мрак,
и може би ний още в колиби щяхме да живеем,
набавяйки насъщния си първобитно със стрела и лък.
Сега от всякога ти повече стегни се и се амбицирай,
ум и мисли бързо подреди във войнишки строй
и докажи на този свят, изпълнен с хора с поглед изумен,
че кръв във вените ти, като техните, тече, но си с мисия изпратен.
VAK 13.05.2009
valencia
© Веселка Николова Все права защищены