9 may 2019, 7:13

Гергьовден 2 

  Poesía
382 3 3

 

На гайдата е агнешка душата.
Затуй така протяжно, жално пее.
Гергьовден е! Сразена е ламята!
Невинна кръв тепърва ще се лее.

 

Агнецът жертвен ще е на дръвника.
Във гърлото му ще се впие ножът.
Невинността  в душите вика, вика...
а милостта , уви, е невъзможна.

 

Светията със копие пронизва
страха ни и безумните ни грешки.
Дарете и последната си риза
да облечете любовта човешка.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??