29 ene 2022, 17:51  

Гибел 

  Poesía
186 0 0

Две му зеници, широки като страшна яма.

В гърди му кърви грозна рана.

гарван с тежка сянка, над дома му висна,

зад стените майчин плач жално писна..

 

 

Лице му бяло, като смърт бледнее

черна мъка сърцето му люлее

Една жена, пъстроока, белолика 

Де нощем с примамващ глас го вика

 

И само насън я сънува мила, добра,

че го прегръща, целува и шепне му добри слова

а наяве в сърце й, разлюбен и незван,

той я плаче под един тежък таван. 

 

 

-Cristian St. Liberta

 

© Cristian liberta Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??