1 feb 2010, 9:03

Глупав мускулест тип ли?! 

  Poesía
761 0 0

Глупав мускулест тип ли?!

                                                  
                                                                                       
Древните гърци са казвали, че техните младежи трябва да могат да заслужат лавров венец, както на спортната арена, така и в областта на изкуството.



Защо ни е тази сила?
Да се правим на железни
и да шашнем свойта "мила"?
Вижда ми се безполезно.

Мъжът трябва да е свестен!
Не да мяза на Годзила.
Бих се чувствал аз нечестен,
ако тръгна с такваз "мила".

За какво е тази сила?
За да бъдем всепризнати,
като градските плашила
сред другари и познати?

"Тоя има страшно тяло!"
Абе... да му се не види.
Хич не ми се се е дощяло!
По-прилича на обида.

Стероидите направо
няма да ги споменавам.
Човек така се съсипва!
Какво като наедрява?

Има и едни балъци,
дето, като недреят,
плашат разни дребосъци.
И с това ли се гордеят?

Фитнесът за мен е здраве.
Да! И силата е нужна.
Ала щом я имаш, трябва
да я ползваш ти разумно.

И книгите не забравяй.
Доста разум в тях е скрит.
Страшна сила ни предлагат
Херодот и Демокрит.

Млад си. Трябва да тренираш.
Иначе ще закърнееш.
Спорта сам си го избираш.
Трудиш ли се, ще успееш.

Фитнес, баскетбол, карате,
може също и туризъм.
Движението дава, брате,
млад и бодър организъм.

И тогава става чудо.
С книги, спорт и витамини
може даже да пребъдеш
и направиш сто години.

© Дур Даг Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??