2 ene 2023, 21:23  

Годината е млада и невинна 

  Poesía » Filosófica
512 5 10

Годината е млада и невинна,
и пътища в нозете ѝ лежат.
Когато фойерверките отминат,
ще нарани сърцето ѝ светът,

девичето ѝ тяло  ще жадува
душата ѝ без жал ще поквари,
ще види тя жесток разгул, нечуван,
ще плаче и за зли и за добри.

Сега я величаят в небесата,
издигат храмове от светлини,
смъртта в елха превърнала косата,
дори и не загатва за войни.

Празнувайте! На мене ми е тъжно,
но вярвам по детински в чудеса.
И сплитам сто звездици на окръжност,
на Новата с любов ще поднеса,

сърцето си, стиха си светла вяра,
ще ѝ покажа хиляди звезди...
Когато тръгне немощна и стара,
усмивка нека пътя ѝ бразди.

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??