ПРОЛЕТ
Колко е красива с разцъфтели клони,
там, в двора, птиче пеперуда гони.
Буйните потоци спускат се в реката,
рибките подскачат, предусещат лято.
ЛЯТО
Лято, лято - с коси от злато.
Всичко избуява и започва да съзрява.
Натежава грозде в лозата,
намаляла е водата в реката.
ЕСЕН
Вече зряло грозде на лозата,
слънце охладняло гали за последно
и горите, и полята.
Напращялите хамбари, пълни със жито,
веселби започват,
готви се за дълъг полет птиче ято сито.
Есента в есенна премяна
готви се за срещата
със зима незасмяна.
ЗИМА
Сняг застла земята,
спят на топло семенцата.
Трудно зайко дирите си скрива,
сгушил се е и изобщо не заспива.
Веят ветрове студени, свирят в клони заледени.
Топличко е само в къщичките малки,
там децата слушат... залъгалки.
© Иван Иванов Todos los derechos reservados