Nov 27, 2010, 4:00 PM  

Годишните времена 

  Poetry » For kids
3677 1 15

ПРОЛЕТ
Колко е красива с разцъфтели клони,

там, в двора, птиче пеперуда гони.

Буйните потоци спускат се в реката,

рибките подскачат, предусещат лято.

 

ЛЯТО

Лято, лято - с коси от злато.

Всичко избуява и започва да съзрява.

Натежава грозде в лозата,

намаляла е водата в реката.

 

ЕСЕН

Вече зряло грозде на лозата,

слънце охладняло гали за последно

и горите, и полята.

Напращялите хамбари, пълни със жито,

веселби започват,

готви се за дълъг полет птиче ято сито.

Есента в есенна премяна

готви се за срещата

със зима незасмяна.

 

ЗИМА

Сняг застла земята,

спят на топло семенцата.

Трудно зайко дирите си скрива,

сгушил се е и изобщо не заспива.

Веят ветрове студени, свирят в клони заледени.

Топличко е само в къщичките малки,

там децата слушат... залъгалки.

© Иван Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??