20 nov 2012, 19:51

Голота 

  Poesía » Otra
806 1 1

Голота ни залива отвсякъде

и протяга към нас пълни шепи...

Красива е, да, но понякога

се представя в окраски нелепи...

 

Цветовете и в нас се прокрадват,

пъстротата им силно привлича...

Тази яркост без свян ни ограбва,

неусетно в порок ни въвлича...

 

Имената ù цветни са много.

Любов, изкушение, страст...

Някои пък търсят я строга,

имат нужда от сила и власт...

 

Друг път е детски невинна,

като пролетна, чиста роса...

Изпълнява военна повинност,

не си вири надменно носа...

 

А има една, не като другите.

Пред вида ù сломени пълзим...

От сърце си предлага услугите,

но пред нея страхливо мълчим...

 

Казва се Истина, не е красива.

Същността ù ни прави свободни...

В редки случаи даже щастливи,

макар и със рани прободни...

 

Отдавна се знаем, тежи като грях.

Като кръст си я нося, не жъна успехи...

Оглеждам се в нея без никакъв страх.

От голата Истина шия си дрехи...

 

© Величка Русева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Май в днешно време лицемерието по е на мода...Хубав стих,поздравления!
Propuestas
: ??:??