24 jun 2008, 7:41

Горчиво 

  Poesía » Filosófica
634 0 3

Трезвеността, пиянството, мирът, войната -

измислени са за страхливите; за тях са отредени самотата, любовта.

А ние, смелите, как търпеливо чакаме да ферментират сливите

или на някой покрив да се съсухрят чак до есента.

 

Тогава тъжно ще наместваме ченетата,

ще търсим опипом изпонадрасканите очила.

Край нас, пияни от любов и жадни за война ще щъкат диванетата,

а ние ще посръбваме ракия - ако можем -

ако ли не - ще сърбаме ошав.

© Петромир Панайотов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??