24 июн. 2008 г., 07:41

Горчиво 

  Поэзия » Философская
633 0 3

Трезвеността, пиянството, мирът, войната -

измислени са за страхливите; за тях са отредени самотата, любовта.

А ние, смелите, как търпеливо чакаме да ферментират сливите

или на някой покрив да се съсухрят чак до есента.

 

Тогава тъжно ще наместваме ченетата,

ще търсим опипом изпонадрасканите очила.

Край нас, пияни от любов и жадни за война ще щъкат диванетата,

а ние ще посръбваме ракия - ако можем -

ако ли не - ще сърбаме ошав.

© Петромир Панайотов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??