15 oct 2008, 22:12

Гореща тишина 

  Poesía » Otra
1795 0 38
 

Гори виновно в Къкрина

неповторимо огънче.

Виси на гвоздей бъклица.

Трикрако дремят столчета.

Оградата му е оплетена

от жилави, зли корени.

Изцвили вятърът. Конете

ги яздим, и... ги колим.

Ухае ханчето на вярност.

Като душа на поп е.

Гореща тишина. Шамарена.

Кого да бесим, Господи?!

Срамът се преоблече  в гордост,

за да не го обидя...

 

Поне в Батак не стават покриви

от турски керемиди.

© Павлина ЙОСЕВА Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??