15 окт. 2008 г., 22:12

Гореща тишина 

  Поэзия » Другая
1793 0 38
 

Гори виновно в Къкрина

неповторимо огънче.

Виси на гвоздей бъклица.

Трикрако дремят столчета.

Оградата му е оплетена

от жилави, зли корени.

Изцвили вятърът. Конете

ги яздим, и... ги колим.

Ухае ханчето на вярност.

Като душа на поп е.

Гореща тишина. Шамарена.

Кого да бесим, Господи?!

Срамът се преоблече  в гордост,

за да не го обидя...

 

Поне в Батак не стават покриви

от турски керемиди.

© Павлина ЙОСЕВА Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??