След дъжда слънцето напича
и облаците кротко отминават,
под сянка, пак се разсъбличат –
горещи мисли се разпознават.
Под сянката чувствата скрити
отговарят на интимни въпроси,
изпълняват желанията упорити,
от горещина – мислите са боси.
Да! Прошепна тихо гласът ѝ,
с устни погледа му отвлича,
повтаряйки по няколко пъти,
че сърцето ѝ само него обича.
© Никица Христов Todos los derechos reservados