13 jul 2010, 10:44

Горещници 

  Poesía » De amor
1047 0 11

Щом ти си моята половинка от сърцето
- близнакът сроден на моята душа,
да стрием съчки от забвението
и да разпалим огън от страстта.
Във дни на Горесци да ме обичаш
със юлска жега във кръвта,
с "Горещниците" с тебе да прогоним
и змиите, и зли езици и мълва.
Жив огън в нас да кипне, да  горят
до пепел лютите предястия на дните,
запалена по тръпнещи тела да врят
със блъсъци във дните на Чурлига.
Днес няма да омеся хляб,
и златни ниви няма да ожъна,
ще те нахраня с буйната си страст
и ласките ти с ласки ще пожъна.
И във пожара буен ще горя
на мъжкия ти огън незагасващ,
със устните пътеки ще оставя
и стъпките на влюбена стихия.
Възпламенявай се във мен, гори,
да те запридам от земята до небето.
Горещо ме обичай,  днес не ме жали.
С любов ожарена, нестихваща в сърцето.

© Евгения Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??