Кума лиса е кумица и препича
бяла цица. Тен да хване се надява, та да има пак забава.
Зайо байо с катерицата се пак задява.
Неохотно се прозява и патлака си развява.
Катерица хубавица...местната кралица!
Мечо кара я на ръчни,
щото хвана срамни въшки.
Вълчо страстно се облизва
на лисичката капризна.
Бухалът е пак сърдит -
сприхав старец - ерудит.
Няма бухалът женичка..
Точи зъби на сърничка.
Яребица престаряла търси си по интернет
другара!
Малък врабчо, настървен -
камък, огнен кат орел!
Тъй е в нашата горичка.
Приказност и бяла птичка!
© Димитър Павлов Todos los derechos reservados