В гората кака Сврака силно се разкряка:
- Чуйте, всички животинки!
Празна е хазната,
Вълчо разгневен Ви чака
там в общината.
Катеричка Рунтавелка да изпрати своята къделка!
Тарльо ябълки и круши или гъбки да изсуши!!
Зайо ,,скрит от лоши думи хорски"
да достави морковчета средногорски!!!
Баба Меца със медеца горски
да направи бизнес с търговците задморски!!!
Даже сляпата къртица
да изрови паднала пшеница!!!
Е... за хитрата лисица,
всички знаем... няма пукната парица...
© Иван Иванов Todos los derechos reservados