25 апр. 2014 г., 20:48

Горската хазна 

  Поэзия » Для детей
487 0 8

В гората кака Сврака силно се разкряка:

- Чуйте, всички животинки!

Празна е хазната,

Вълчо разгневен Ви чака

там в общината.

Катеричка Рунтавелка да изпрати своята къделка!

Тарльо ябълки и круши или гъбки да изсуши!!

Зайо ,,скрит от лоши думи хорски"

да достави морковчета средногорски!!!

Баба Меца със медеца горски

да направи бизнес с търговците задморски!!!

Даже сляпата къртица

да изрови паднала пшеница!!!

Е... за хитрата лисица,

всички знаем... няма пукната парица...

© Иван Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??