11 nov 2010, 11:41

Горски дух 

  Poesía » Para niños
824 0 19

Ходи-броди Горски дух.
Аз въздишките му чух.

Стори ми се, че дори
зърнах го в едни гори.

Той ли беше? Ами да-а!
Със лула и със брада-а.

А пък дрехите му – въх!
Няма дрехи, само мъх.

До прозореца ела.

Къде гледаш, будала?
Видиш ли оназ мъгла?
Тя е дим от таз лула.

© Райчо Русев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??