Тръгнали са две деца
гъби да берат в гора,
но загубили в мъгла
път обратен към дома.
А от леса запълзели
със опашки на къдели
вълци, порове, лисици
със оплезени езици.
Тичат малките дечица,
търсят помощ в таз горица.
И не щеш ли ти, пред тях
появил се млад юнак.
- Хей, дечица окъснели,
из гората що сте спрели?
- Вкъщи ний за кратко
търсим да се върнем, батко.
- Тръгвайте със мен, деца,
тук се крий магьосница!
Трима тръгнали в гъстака
и не знаят що ги чака.
© Златко Тошков Todos los derechos reservados