Господар на нощта
И още помня последния си залез...
Помня слънцето и ярките му лъчи,
помня как то се скри зад високи планини,
обагрило небето с ярко червени нюанси,
обляло лицето ми като че с кръв червена.
И в този миг разбрах, повече не ще го видя...
Мрак се спусна над света, мрак над душата ми.
Надеждата умря с последните слънчеви лъчи,
но сила нова облада ме, щом луната съзрях.
Отрекох се от света, близки, роднини.
Пред нови богове се кланя. Роб не ще да бъда.
Нощта е моето владение. Тук господар ще бъда аз.
Името ми, шепнешком изречено, страх ще буди.
Ликът ми е предвестник на смърт ужасна.
Щом жертва имам, не ще посрещне тя пак деня.
И аз търся! Има нещо, дето само аз мога открия.
Векове минават, без дори да знам какво е то,
докато не срещнах изумрудените ти очи.
И разбрах!
Аз, господарят на нощта, прекланям се пред теб.
Не знам коя си, не те познавам, но име ще ти дам –
пред теб се аз прекланям, господарко моя, ЛЮБОВ.
Дари ме ти със своя дар!
© Диляна Неделчева Todos los derechos reservados